Putin i Mišustin čestitali rođendan jermenskom premijeru

Rusko-jermenski odnosi se zasnivaju na vekovima starim tradicijama prijateljstva i međusobnog poštovanja, poručio je Putin u rođendanskoj čestitki poslatoj Nikolu Pašinjanu

Predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom i čestitao mu rođendan, saopštio je Kremlj.

Pored čestitki, Putin i Pašinjan su razgovarali i o nekim aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje.

Rusko-jermenski odnosi se zasnivaju na vekovima starim tradicijama prijateljstva i međusobnog poštovanja, a Moskva se zalaže za njihov kontinuirani uspešan razvoj na dobrobit naroda obe zemlje, poručio je Putin u telegramu koji je prethodno uputio Pašinjanu.

Ruski predsednik je premijeru Jermenije poželeo zdravlje, sreću, prosperitet i uspeh u radu, a Pašinjan je zahvalio, prenela je pres služba jermenske vlade.

I predsednik ruske vlade Mihail Mišustin je čestitao je rođendan premijeru Jermenije, u ime vlade Ruske Federacije i svoje lično ime.

"Sa zadovoljstvom konstatujem progresivni razvoj trgovinske, ekonomske, kulturne i humanitarne saradnje između Rusije i Jermenije. Zajednički projekti u oblasti energetike, industrije i transportne infrastrukture se uspešno realizuju", navodi se u čestitki Mišustina.