Rusija

Neprijatelj nastavlja da napada civile: U Belgorodu poginuo jedan zvaničnik i ranjeno šest osoba

Moskva je više puta isticala da kijevski režim, zbog velikih neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na frontu, nastoji da iskali bes i da se osveti civilnom stanovništvu Rusije, što je jutrošnji napad na Belgorodsku oblast i dokazao
Neprijatelj nastavlja da napada civile: U Belgorodu poginuo jedan zvaničnik i ranjeno šest osobaGetty © Paula Bronstein

Neprijatelj je u toku noći pokušao da izvede napad dronovima na teritoriju Ruske Federacije, ali sistemi PVO oborili su sve ukrajinske dronove čime je sprečen teroristički napad, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Međutim u jutrošnjem napadu na Belgorodsku oblast poginuo je načelnik okružne uprave Igor Nečiporenko, a ima i ranjenih civila.

Prema saopštenjima ruskog Ministarstva odbrane, jutros u 6:50 je oboren jedan dron, a u periodu od osam do 8:30 iznad Belgorodske oblasti su uništena tri dorna.

Međutim, šest osoba je povređeno u gradu Šebekino. Prevezeni su u gradsku bolnicu, rekao je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Takođe, u Korčanskom okrugu je od detonacije municije poginuo zamenik načelnika okružne administracije Igor Nečiporenko.

Što se tiče sinoćnog napada, dva drona oborena su iznad Belgorodske i Kurske oblasti i jedan iznad Azovskog mora, precizirali su u ministarstvu.

Gubernator Belgorodske oblasti je potvrdio da je iznad Belgorodske oblasti proradio sistem PVO, i da nakon toga napada nije bilo poginulih niti ranjenih, ali da je bilo manjih oštećenja na nekoliko zgrada i automobila. 

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova, međutim, ruski sistemi PVO sprečavaju napade. Napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.

Komentarišući napad ukrajinske vojske na civilne ciljeve na teritoriji Rusije, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je primetila da zbog velikih neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na frontu, kijevski režim nastoji da iskali bes i da se osveti civilnom stanovništvu Rusije, izlažući ga vatri iz raznih vrsta NATO naoružanja.

Kako je istakla, Banderine pristalice zapravo i nemaju nikakvo drugo oružje.

image