Ruski premijer: Ostvarićemo sve ciljeve, uprkos pritiscima Zapada na rusku ekonomiju

Nadležne organe i rukovodioce nacionalnih projekata tokom juna i jula očekuje strateško planiranje koje će doprineti da se svi projekti koje je najavio ruski predsednik efikasno ostvare, rekao je Mihail Mišustin

Čak i u uslovima moćnog zapadnog pritiska na rusku ekonomiju, realistično je da se ostvare svi nacionalni projekti koje je Rusija obećala, rekao je premijer zemlje Mihail Mišustin, prenosi Telegram kanal Zarubin. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u pripremi obraćanja Federalnoj skupštini, a i ruska Vladom nakon toga, detaljno razmotrio sve planove za narednih šest godina, rekao je Mišustin.

"Vlada će do septembra izneti detaljan plan o formiranju svih nacionalnih projekata za neurednih šest godina. Svi momenti će biti precizno definisani do detalja – i događaji, i finansijska pitanja, potrebi resursi, potencijalni deficiti i rizici", naveo je Mišustin.

Prema njegovim rečima, nadležne organe i rukovodioce nacionalnih projekata tokom juna i jula očekuje strateško planiranje koje će doprineti da se sve reši efektivno.

Naime, predsednik Rusije je obraćanju Federalnoj skupštini poručio da se pokrenu četiri nova nacionalna projekata, koji će doprineti razvoju ruskog društva. Nakon toga je vlada zemlje dodala još nekoliko novih projekata.

Među projektima koje je predložio Vladimir Putin je "Porodica" koji će se fokusirati na povećanje nataliteta i kvaliteta života porodica sa više dece. Projekat "Kadrovi" namenjen pojačanju veza svih nivoa obrazovanja od škole do univerziteta. 

Istakavši da je neophodno konsolidovati pozitivno iskustvo u oblasti omladinske politike, Putin je predložio projekat "Omladina Rusije", projekat o budućnosti Rusije, koji će podržati mlade Ruse. Projekat "Dug i aktivan život" odnosiće se na prosečan životni vek u Rusiji do 2030. godine, koji bi trebalo da bude najmanje 78 godina, a u budućnosti duže od 80 godina.

Projekat "Ekonomija podataka" biće namenjen razvoju digitalnih platformi u svim ključnim sektorima privrede i socijalne sfere, za šta će se izdvojiti najmanje 700 milijardi rubalja.