Rusija

Ruska vojska pogodila vojni objekat u Dnjepropetrovsku: Ukrajinci ostali bez NATO opreme

Na teritoriji vojnog objekta nalazila su se oklopna vozila i borbena vozila NATO-a, skladišta municije i goriva, potvrdila je ruska organizacija koja deluje na teritoriji koju kontroliše kijevski režim
Ruska vojska pogodila vojni objekat u Dnjepropetrovsku: Ukrajinci ostali bez NATO opremeGetty © Narciso Contreras/Anadolu Agency

Oružane snage Rusije nanele su udare na vojni objekat Nacionalne garde Ukrajine u Dnjepropetrovsku i uništile skladište neprijateljskih vojnih vozila i municije, rekao je Sergej Lebedev koordinator ruske organizacije koja deluje na teritoriji koju kontroliše Kijev.

Nakon udara, nad vojnim objektom se nadvio veliki oblak dima, a bezbednosne snage i vojska su zatvorili nekoliko ulica u tom delu Dnjepropetrovska.

Prema rečima Lebedeva, napad se desilo oko pet ujutru, a na skladištu vozila ukrajinske Nacionalne garde nalazili su se oklopna vozila i borbena vozila NATO-a, skladišta municije i goriva.

Uz park sa vozilima se nalazi istražni pritvor, od kojih neke od zgrada ukrajinske Oružane snage koriste kao skladište municije i razmeštanje vojske, dodao je Lebedev.

Ukrajinski mediji su potvrdili da je gradom odjeknulo nekoliko jačih eksplozija.

image