Rusija

Generalni sekretar NATO-a priznao: Ruska odbrambena industrija jača nego što smo očekivali

Dok je Moskva jačala svoju odbrambenu industriju brže nego što je Severnoatlanska alijansa očekivala, NATO saveznici su potrošili više vremena nego što bi trebalo na povećanje proizvodnje, priznao je generalni sekretar bloka
Generalni sekretar NATO-a priznao: Ruska odbrambena industrija jača nego što smo očekivali© Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, Pool

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je priznao da je Rusija ojačala svoju odbrambenu industriju brže nego što se očekivalo dok su zemlje Alijanse izgubile mnogo vremena da povećaju proizvodnju naoružanja, prenosi "Skaj njuz".

"Istina je da je Rusija uspela da ojača svoju odbrambenu industriju brže nego što smo očekivali. I istina je da su NATO saveznici potrošili više vremena nego što bi trebalo na povećanje proizvodnje", priznao je Stoltenberg.

Američki i evropski vojni zvaničnici, koji su ranije tvrdili da je ruska vojska navodno pretrpela velike vojne gubitke, već nekoliko meseci priznaju da se Rusija oporavlja mnogo brže nego što su očekivali, piše "Difens njuz".

Ruska strana ukazuje da je NATO, podržavajući Ukrajinu, diskreditovao globalni sistem trgovine oružjem, koji bi mogao da postane pretnja globalnom miru i bezbednosti.

image