Rusija

Na forumu u Peterburgu porodično stablo Vladimira Putina: Odakle je i ko su mu preci (VIDEO)

Genealoška ispitivanja ukazuju da porodica Putin potiče iz Tverske oblasti i da su njihovi preci bili seljaci

Na Sankt Peterburškom Međunarodnom ekonomskom forumu, koji traje do 8. juna, dok se učesnici okupljaju i pripremaju za panele i sastanke, posetioci imaju prilike da razgledaju štandove raznih izlagača i upoznaju se sa mnogim inovativnim projektima. 

Na štandu Kuće porodičnih vrednosti "Kristijan", koji se bavi geneologijom, restauracijom porodične istorije i sveobuhvatnim proučavanjem i razvojem porodične tradicije, izložen je rodoslov ruskog predsednika Vladimira Putina, u kome je upisano 13 generacija njegovih predaka, sve do 1600. godine.

Kako je rekao predstavnik organizacije, porodično stablo je naručio dalji brat Vladimira Putina, a prema rezultatima genealoškog ispitivanja, porodica Putin potiče iz Tverske oblasti, njihovi preci su bili tverski seljaci.

"Bavimo se ovim jer smo uvereni proučavanje istorije naše porodice i čuvanje kroz generacije sećanja na naše pretke – njihov izgled, navike, postupke – najvernije oblikuje čovekovu ličnost, karakter i postupke, njegov odnos prema životu", navodi se na zvaničnom sajtu Kuće.

Za jedno ovakvo istraživanje je potrebno u proseku 10 do 12 meseci, a najniža cena takve studije je 190.000 rubalja.

image