Rusija

Rusi uništili skladišta Legije stranica u Ukrajini

U napadu su učestvovali ruska operativno-taktička avijacija, dronovi, raketne snage i artiljerija
Rusi uništili skladišta Legije stranica u Ukrajini© Tanjug/Oleg Petrasiuk/Ukrainian 24 Mechanised brigade via AP

Vazdušno-kosmičke snage i artiljerija Rusije uništile su skladišta naoružanja i vojne opreme Legije stranaca koja se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstva odbrane.

U napadu su učestvovali ruska operativno-taktička avijacija, dronovi, raketne snage i artiljerija, koji su uništili skladišta operativno-strateške grupe Oružanih snaga Ukrajine "Hortica" i Legije stranaca, precizirali su u Ministarstvu.

Pored toga, ruska vojska je tokom prethodnog dana pogodila lokacije na kojima je razmeštena neprijateljska vojska i oprema u 118 okruga, a sistemi PVO su u jednom danu uništile 55 ukrajinskih dronova.

Ruske snage oborile su deset raketa američkog HIMARS-a i ukrajinske "Oljhe", dve vođene bombe "hamer" francuske proizvodnje i dve rakete protivvazdušnog vođenog raketnog sistema "patriot" američke proizvodnje.

Oružane snage Rusije redovno napadaju ukrajinsku energetiku, odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacione objekte kao odgovor na napade ukrajinskih oružanih snaga na civilne ciljeve u ruskim gradovima.

Moskva je više puta ukazivala da se na strani Ukrajine bore, ne samo strani plaćenici već i karijerni oficiri, među kojima su Britanci i Francuzi i da niko od njih nema imunitet i niko im ne garantuje da će biti pošteđeni.

image