Rusija

Denis Pušilin za RT: Ne znamo sa kim da razgovaramo na Zapadu o Ukrajini (VIDEO)

Pušilin je kazao da je Vladimir Zelenski nelegitiman predsednik, koji će nastaviti da vrši tu funkciju dok to bude bilo potrebno Zapadu

Predsednik Rusije Vladimir Putin jasno je stavio do znanja da smo mi spremni da razgovaramo o mirnom razrešenju sukoba u Ukrajini, potvrdio je danas za rusku redakciju RT Denis Pušilin.

Dodao je da, s druge strane, nije jasno sa kim Moskva može da razgovara na Zapadu, iako se baš tamo donose odluke o tome šta će dalje biti sa preostalim delovima Ukrajine.

"Spremni smo da razgovaramo. Ali, samo je potrebno shvatiti sa kim da razgovaramo", prokomentarisao je Pušilin. 

Kada je reč o trenutnom ukrajinskom režimu, tu je, kako kaže, situacija slična – "nije jasno sa kim iz Kijeva sada razgovarati".

"A, reći ću vam, takođe, i na osnovu svog iskustva i dugačkog pregovaračkog procesa (od pre sa Kijevom) da je sa kijevskim režimom i ranije bilo nemoguće razgovarati. Oni su izgubili svoju samostalnost kada je reč o donošenju odluka, čak i onih koje su krajnje važne za Ukrajinu. I to je tako još od 2014. godine – posle državnog prevrata. Od njih ništa nije zavisilo, a ni sada od njih ništa ne zavisi", objasnio je lider DNR. 

Kada je reč o Vladimiru Zelenskom, Pušilin je poručio da je on nelegitiman predsednik, koji će nastaviti da vrši funkciju predsednika dok to bude bilo potrebno Zapadu, odnosno, dok ne ispuni sve naredbe koje stižu sa Zapada.

Nakon što donese najnepopularnije mere – biće smenjen, zaključuje lider DNR-a.

image