Rusija

Rusi odbili ukrajinski napad: Oboreno 28 neprijateljskih dronova

Dežurni sistemi PVO su toku noći presreli i uništili 11 dronova iznad Krima, osam iznad Azovksog mora, šest iznad Krasnodarskog kraja, dva iznad Belgrodske i jedan iznad Rostovkse oblasti
Rusi odbili ukrajinski napad: Oboreno 28 neprijateljskih dronovaGetty © Scott Peterson

U toku protekle noći neprijatelj je pokušao da napadne teritoriju Ruske Federacije sa 28 dronova, ali ruske snage odreagovale su na vreme i sprečile teroristički napad kijevskog režima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Na udaru se našlo pet ruskih oblasti, ali dežurni sistemi PVO presreli su i uništili ukrajinske dronove.

Iznad Krima je uništeno 11 dronova, iznad Azovskog mora osam, iznad Krasnodarskog kraja šest, iznad Belgorodske oblasti dva, a iznad Rostovkse jedan.

Kako ističe ruska strana, ukrajinska vojska usled neuspeha na frontu i sve oskudnije pomoći sa Zapada, sve češće pribegava terorističkim metodama i namerno gađa civilne ciljeve.

Kako bi zaštitila pogranične oblasti i svoje građane od stalnih napada sa ukrajinske strane, Rusija će formirati "sanitarnu zonu", tj. bezbednosnu zonu na teritoriji Ukrajine sa koje neprijateljska vojska neće moći da dobaci do ruskih granica, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

image