Rusija

Kremlj: Makron demonstrira apsolutnu podršku Kijevu

Agresivan rečnik prema ruskom predsedniku ne ide u prilog Džozefu Bajdenu, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov
Kremlj: Makron demonstrira apsolutnu podršku Kijevu© Konstantin Kokoshkin/Global Look Press

Francuski predsednik Emanuel Makron demonstrira apsolutnu podršku Kijevu i izjavljuje spremnost Francuske da direktno učestvuje u vojnom sukobu, ukazao je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

On je dodao da Rusija smatra da su izjave francuskog predsednika veoma provokativne i eskalirajuće.

"Smatramo da su te izjave, s obzirom na to da je Francuska članica NATO-a i Evropske unije, veoma provokativne, koje povećavaju napetost na kontinentu i ne dovode ni do čega pozitivnog", ocenio je Peskov.

Govoreći o predstojećem samitu u Švajcarskoj, Peskov je naveo da će taj samit biti "prazan događaj po sadržajnosti".

Agresivan rečnik prema Putinu ne ide u prilog Bajdenu

Agresivan rečnik američkog predsednika Džozefa Bajdena na račun predsednika Rusije ne ide u prilog američkom lideru, ocenio je portparol Kremlja.

Naime, Bajden je u intervjuu za Ej-Bi-Si, rekao da zna Putina 40 godina, kao i da ruski lider nije pristojan čovek, već diktator.

"Svaki put se pitamo šta je tačno imao u vidu predsednik Bajden. Već sam govorio da takav agresivan rečnik prema ruskom predsedniku ne ide u prilog američkom lideru. Putin na to nije reagovao i neće ni reagovati, ali žalimo što se u politici na tako visokom nivou koristi ovakav rečnik i izrazi", ukazao je portparol Kremlja.

image