Rusija

Ukrajinska vojska ponovo napala Belgorodsku oblast: Oštećeni crkva i privatni objekti

Prema preliminarnim informacijama, u napadu nije bilo žrtava
Ukrajinska vojska ponovo napala Belgorodsku oblast: Oštećeni crkva i privatni objektiGetty © Jose Colon/Anadolu Agency

Hram, dve privatne kuće i automobil oštećeni su u mestu Prohorovka, usled napada bespilotnim letelicama ukrajinske vojske na ovo selo u Belgorodskoj oblasti, saopštio je guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

"Oružane snage Ukrajine su uz pomoć tri bespilotne letelice sa avionskim tipom pogona napale selo Prohorovka, u Prohorovskom rejonu. Prema preliminarnim informacijama, nije bilo žrtava. Jedna od letelica je pogodila Hram Svetih apostola Petra i Pavla, zbog čega su krov i fasada crkve oštećeni", napisao je on.

Gladkov je dodao da je druga letelica pala na privatnu kuću, koja je zbog eksplozije delimično uništena, dok su pomoćna zgrada, ograda i kola oštećeni. Treća letelica je pala i eksplodirala u blizini privatne kuće.

"Dežurne službe su na terenu, a informacije o posledicama napada se razjašnjavaju", zaključio je on.

Prohorovski rejon se nalazi na severu Belgorodske oblasti i ne graniči se s Ukrajinom, a kao što je već poznato, u proteklih nedelju dana brojne zemlje u okviru NATO-a dale su dozvolu kijevskom režimu da napada po dubini ruske teritorije upotrebom zapadnog naoružanja.

image