Belgorodska oblast ponovo na udaru: Troje civila ranjeno u Šebekinu

Ranjeni u ukrajinskom napadu prevezeni su u bolnicu kako bi dobili adekvatno lečenje, na licu mesta nalaze se službe za vanredne situacije, potvrdio je gubernator Vjačeslav Gladkov

Ukrajinska vojska ponovo je gađala Belgorodsku oblast, tokom napada na Šebekino povređena su tri civila, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov na Telegramu.

Muškarac koji je zadobio više rana na rukama, nogama i grudima prevezen je za bolnicu u Belgorodu, napisao je Gladkov. Još dve žene sa ranama od gelera hospitalizovane su u regionalnoj kliničkoj bolnici, dodao je.

U Šebekinu i selima Nežegol i Rževka oštećeni su dalekovodi, a delimično je prekinuto i snabdevanje strujom, naveo je Gladkov. Službe za vanredne situacije nalaze se na licu mesta, potvrdio je gubernator.

Šebekinski okrug Belgorodske oblasti se graniči sa Harkovskom oblašću Ukrajine i gotovo svakodnevno je na uraru neprijateljskih snaga. Dužina granice regiona sa Ukrajinom je 350 kilometara.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je poručio da zarad bezbednog života građana Rusije mora da se stvori tzv. sanitarna zona, odnosno bezbednosna teritorija sa koje neprijateljska vojska ne bi mogla da nanosi udare na teritoriju Rusije.