Rusija

Putin sa komesarom za ljudska prava u RF: Rusija i Ukrajina razmenjuju spiskove nestalih vojnika

Moskva i Kijev imaju dogovor da ruski komesar posećuje ukrajinske vojnike koji su u zarobljeništvu u Rusiji i obrnuto, dodala je komesar za ljudska prava u Rusiji
Putin sa komesarom za ljudska prava u RF: Rusija i Ukrajina razmenjuju spiskove nestalih vojnikawww.globallookpress.com © kremlin.ru

Predsednik Rusije Vladimir Putin se sastao sa komesarom za ljudska prava Tatjanom Moskaljkovom koja mu je iznela godišnji izveštaj o radu. Posebna pažnja njihovog razgovora posvećena je potrebama učesnika Specijalne vojne operacije, saopštio je Kremlj.

Članovi porodica učesnika SVO su kategorija kojima se pruža posebna pažnja, navela je Moskaljkova. Jedan od pravaca rada se odnosi na vojnike koji su bez traga nestali u zarobljeništvu i sa pružanjem adekvatne medicinske pomoći vojnicima kojima je to potrebno, navela je Moskaljkova.

Ukrajina i Rusija razmenjuju spiskove vojnika koji su nestali i zahvaljujući tome je pronađeno preko 100 ljudi, dodala je komesar za ljudska prava na sastanku sa ruskim predsednikom.

Dogovoreno je da ruski komesar posećuje ukrajinske vojnike koji su u zarobljeništvu u Rusiji i obrnuto, dodala je Moskaljkova i navela da je dogovoreno i da se zarobljenim vojnicima šalju pošiljke od kuće kako bi se održao kontakt.

image