Rusija nacionalizovala imovinu bivšeg ukrajinskog premijera Jacenjuka na Krimu

Nacionalizovana je i imovina jednog broja ukrajinskih političara i oligarha

Na Krimu je nacionalizovana imovina bivšeg ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka, kao i jednog broja ukrajinskih političara i oligarha, izjavio je predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

"Poslednja odluka poslanika u nacionalizaciji je takođe uključila imovinu Arsenija Jacenjuka", rekao je Konstantinov.

Konkretno, prema njegovim rečima, na Jalti je nacionalizovana obrazovna zgrada, garaža i velika parcela.

Osim toga, nacionalizovana je i druga imovina ukrajinskih fizičkih i pravnih lica.

Tako je poslednjom odlukom poslanika na spisak nacionalizovane imovine dodato više od 110 dodatnih objekata, svih onih koji su zauzeli neprijateljski stav prema Rusiji, kao i za podršku kijevskom režimu i sponzorima Oružanih snaga Ukrajine.

Među njima je, prema Konstantinovu, imovina porodice bivše narodne poslanice Ukrajine Lidije Koteljak, koja sponzoriše ukrajinske bezbednosne snage u Donbasu, Centar za delfinoterapiju u Alušti (Brovski okrug, Kijevska oblast), imovina holding kompanije "Kijevgorstroj", park-hotel "Porto Mare" (vlasnik je ukrajinski državljanin Vadim Vaispapir, sponzor Oružanih snaga Ukrajine).

Imovina privatne kompanije "Jalta Film Studio", hotela "Bristol" u Jalti, "Platinum banke" i drugih objekata, uključujući sanatorijsko-lečilište i poljoprivrednu industriju, takođe je postala vlasništvo Krima.

Reč je o objektima na južnoj obali Krima, u Lenjinskom okrugu, Feodosiji, Kerču, Jevpatoriji, Simferopolju i Simferopoljskoj oblasti.