Moskva i Minsk nastavljaju vežbe sa nestrateškim nuklearnim naoružanjem

Po završetku vežbi biće sumirani rezultati svakog pitanja nastalog tokom obuke i utvrđeni pravci daljeg unapređenja nestrateških nuklearnih snaga kako bi se garantovalo reagovanje u različitim situacijama izazvanim vojnim i političkim putanjima, poručuju iz ruskog MO

Predsednici Ruske Federacije i Republike Belorusije doneli su odluku o sprovođenju druge etape vežbi nestrateških nuklearnih snaga tokom kojih su razrađena pitanja zajedničke obuke beloruskih borbenih jedinica i ruskih jedinica nuklearne podrške, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

Tokom vežbi, mobilne formacije ruskog Ministarstva odbrane isporučile su nuklearnu municiju koja služi za vežbe, navodi se u saopštenju.

"Zajedno sa beloruskim kolegama izvršena je priprema i isporuka raketa u specijalnoj opremi i povezivanje avijacionog naoružanja ispod aviona nosača", navodi se u saopštenju.

Trenutno se razrađuju pitanja u vezi sa borbenim dežurstvom sa nuklearnom municijom koja se koristi tokom vežbi, precizirali su u Ministarstvu.

Po završetku vežbi biće sumirani rezultati svakog pitanja nastalog tokom obuke i utvrđeni pravci daljeg unapređenja obuke nestrateških nuklearnih snaga kako bi se garantovalo ispunjenje zadatka, poručuju iz Ministarstva.