Medvedev o Zelenskom i Jermaku: Netalentovani klovn sa gangsterima želi da uspostavi diktaturu

Zelenski je još pre isteka predsedničkog punomoćja uzurpirao vlast i izvršio niz državnih zločina, podseća bivši predsednik Rusije

Vladimir Zelenski je napravio zločinačku zaveru sa šefom svog kabineta Andrejom Jermakom, rekao je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, dodajući da su oni prekršili zakone još 2020. godine, te da je njihov cilj uspostavljanje sopstvene diktature.

"Krišom je neovlašćenim ukazom iz 2019. godine predao kontrolu šefu svog takozvanog kabineta, čudnom liku Jermaku, koji je postao, zapravo, drugi čovek u 'zemlji 404' (ili prvi?) i preneo na njega ovlašćenje da priprema predloge za potpisivanje zakona, ili primenu prava veta na njih. Jednostavnije rečeno, ušao je u zločinačku zaveru sa njim radi uzurpacije vlasti", ističe Medvedev.

Zelenski je tako još pre isteka predsedničkog punomoćja uzurpirao vlast i izvršio niz državnih zločina, objašnjava Medvedev.

"Ovaj netalentovani klovn, zajedno sa svojom gangsterskom ekipom, mnogo pre toga (isteka mandata) nije mario za Ustav svoje države, te je počeo veselo, sa široko raširenim nozdrvama od narkotičkog uzbuđenja, da sebi pohlepno prisvaja ovlašćenja", napisao je Medvedev na mreži VKontakte.

Napominje da Zelenski i dalje, nakon 21. maja i isteka predsedničkog punomoćja, "nastavlja da glumi predsednika bivše Ukrajine koja krvari".

Dok je bio predsednik svoje zemlje, ističe Medvedev, Zelenski nije ni potpisao ni vratio na ponovno razmatranje (nije naložio veto) čak 32 zakona, koje je usvojila Vrhovna rada.

"Zamislite, jednostavno ih je sakrio u sto, i ukrao od naroda pravo da ogroman broj pitanja bude regulisan. Počeo je to povremeno da radi od 2020. godine, a sistematski – od februara 2022. godine, kada je Rusija započela borbu protiv banderovskog režima", poručio je Medvedev i istakao da "to što njihove nezakonite radnje nisu naišle na odgovarajuće protivljenje u Ukrajini je i dovelo do SVO. 

Kaže da se "kijevska kamarila nada da će do poslednjeg dana nastaviti da se bogati u ratu, boreći se do poslednjeg Ukrajinca". 

"Prema Zelenskom i njegovim saučesnicima može biti samo jedan stav – oni su zločinci koji su počinili zločin prema članu 109 Krivičnog zakona Ukrajine. Akti koje oni izdaju su nezakoniti i ne treba da se izvršavaju. Zvaničnici koje oni postavljaju nisu vlast. Oni su samozvanci i nemaju pravo da izdaju bilo kakve naredbe", zaključuje Medvedev.