Rusija

Ruske snage pogodile skladišta ukrajinske vojske i energetske sisteme

Pogođeno je nekoliko vojnih objekata i skladišta ukrajinske vojske u Lavovskoj oblasti, gde se nalazi skladište aviona, a oštećena je i energetska infrastruktura u Lavovskoj, Vinickoj, Hmeljničkoj, Volinskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti
Ruske snage pogodile skladišta ukrajinske vojske i energetske sisteme© Tanjug/Oleg Petrasiuk/Ukrainian 24 Mechanised brigade via AP

Ruske snage pogodile su položaje rezervi vojnika Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Ivano-Frankovska na zapadu Ukrajine, javio je Sergej Lebedev koordinator ruske organizacije koja deluje na teritoriji koju kontroliše Kijev.

Prema njegovim rečima, napad se desio ujutro u 4.30 u blizini Ivano-Frankovska – "raketa je pogodila mesto gde su se nalazili ukrajinski vojnici, a preciznije, jednu od obrazovnih ustanova gde su bili razmešteni".

Kako su javili iz organizacije, u sve gradske bolnice su dovezeni ranjeni vojnici Oružanih snaga Ukrajine nakon udara, lekari vredno rade, a na odeljenjima hirurgije i intenzivne nege dežuraju zaposleni u ukrajinskoj Službi bezbednosti (SBU).

Takođe, ruske snage su pogodile i nekoliko vojnih objekata i skladišta ukrajinske vojske u Lavovskoj oblasti, gde se nalazi skladište aviona, a oštećena je i energetska infrastruktura u Lavovskoj, Vinickoj, Hmeljničkoj, Volinskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti.

Ruske snage su u noći 22. juna, izvele napade raketama i dronovima na objekte ključne energetske infrastrukture u više regiona Ukrajine.

Ministarstvo energetike Ukrajine saopštilo je da su napadnuti energetski prenosni sistemi u južnim i zapadnim regionima Ukrajine, što je prouzrokovalo oštećenja opreme.

U subotu uveče je širom Ukrajine objavljena uzbuna za vazdušni napad. Lokalni mediji su izvestili o eksplozijama u Volinskoj oblasti, Viničkoj oblasti, Pavlogradu, Dnjepropetrovskoj oblasti, i gradu Striju u Lavovskoj oblasti.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine ali i plaćeničku vojsku iz inostranstva koja se bori u SVO, kao i na infrastrukturu, tj. energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu administraciju i komunikacione objekte Ukrajine.

 

image