Rusija

Varšava podigla avione: "Veoma napeta noć"

Zbog intenzivnih akcija Rusije u Ukrajini poljski avioni su imali "veoma napetu noć", saopštila je operativna komanda poljskog Ratnog vazduhoplovstva
Varšava podigla avione: "Veoma napeta noć"Getty © Stringer/Anadolu Agency

Poljska je noćas podigla avijaciju zbog "intenzivnih" akcija Rusije u Ukrajini, saopštila je operativna komanda poljskog Ratnog vazduhoplovstva.

Poljska vojska je u ranim jutarnjim časovima objavila da su u vazdušnom prostoru zemlje podignuti poljski i saveznički avioni, te je upozorila građane da u jugoistočnom delu zemlje može doći do povećanog nivoa buke.

"Ovo je bila veoma napeta noć za čitavu protivvazduhoplovnu odbranu Poljske", navodi se u objavi Iksu.

Nakon nekoliko sati operativna komanda je saopštila da su avioni vraćeni u baze.

Varšava često objavljuje ovakva saopštenja, a ona su najčešće usklađena sa periodom kada Ukrajina proglasi vazdušnu uzbunu.

Kako je potvrdilo Ministarstvo odbrane Rusije, kao odgovor na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu ruskim energetskim objektima, Oružane snage Ruske Federacije su sinoć izvele grupni udar visokopreciznim oružjem velikog dometa, kao i dronovima na ukrajinske energetske objekte koji su obezbeđivali rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, kao i skladišta municije i naoružanja koje su zapadne zemlje poslale Oružanim snagama Ukrajine.

"Svi ciljevi su pogođeni", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

image