Rusija

MSP Rusije američkoj ambasadorki: Očekujte odgovor za napad na Sevastopolj

Vašington snosi jednaku odgovornost za ovaj zločin kao i kijevski režim, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije
MSP Rusije američkoj ambasadorki: Očekujte odgovor za napad na Sevastopoljwww.globallookpress.com © Belkin Aleksey

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas na razgovor američku ambasadorku Lin Trejsi, kojoj je izražen demarš zbog "novog krvavog zločina kijevskog režima", koji naoružava Vašington.

Kijevski režim je izveo "ciljani napad na civile Sevastopolja", što je dovelo do velikog broja žrtava, među kojima su i deca, navodi se u saopštenju MSP Rusije. 

"Ambasadorki je rečeno da takve akcije Vašingtona, koje imaju za cilj da ohrabre pronacističke vlasti Ukrajine da nastave borbe do 'poslednjeg Ukrajinca' izdavanjem dozvole za udar duboko u rusku teritoriju, neće ostati bez kazne. Odgovor će svakako uslediti", poručuje MSP Rusije. 

U razgovoru sa ambasadorkom naglašeno je da SAD, koje vode hibridni rat protiv Rusije i koje su, zapravo, postale jedna od strana u ovom sukobu, snabdevaju Oružane snage Ukrajine najsavremenijim naoružanjem, čije korišćenje onda koordinišu američki vojni stručnjaci.

Stoga Vašington snosi jednaku odgovornost za ovaj zločin kao i kijevski režim, upozorila je Moskva.

image