Ugašen požar kod Moskve: Poginulo šestoro ljudi

Još se ne zna tačan uzrok požara koji je juče izbio u jednoj od zgrada koje su nekada pripadale Naučno-istraživačkom institutu "Platan" u Frjazinu

Na mestu gde je izbio požar u Frjazinu Moskovske oblasti pronađena su četiri beživotna tela, potvrdili su iz službe za vanredne situacije ovog jutra.

Požar u zgradi je potpuno ugašen, potvrdilo je Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije.

Tako je ukupan broj žrtava požara porastao na šest, potvrdili su iz Istražnog komiteta za TASS i dodali da taj broj može da se poveća. Juče su dva muškarca poginula u pokušaju da se spasu tako što bi skočili kroz prizor.

Požar na površini od pet hiljada kvadratnih metara izbio je 24. juna u sedmospratnici u Frjazinu kod Moskve. Kako je saopštilo Tužilaštvo Moskovske oblasti, zgrada je u privatnom vlasništvu i prostor u njoj je izdavan raznim zakupcima.

Zamenik načelnika Ministarstva za vanredne situacije za region Aleksej Loginov rekao je da ljudi u zgradi nisu mogli da pristupe putevima za evakuaciju, jer je u samoj zgradi bilo nekoliko eksplozija. Kada su spasioci stigli, nekoliko spratova zgrade je već bilo u plamenu, svi napori su bili usmereni na spasavanje ljudi. Posao vatrogasaca otežavale su visoke temperature i gust dim.

Predstavnik hitnih službi rekao je da postoji nekoliko verzija o uzroku požara, i da će vatrogasno-tehnička laboratorija utvrditi šta je tačno izazvalo vatru.