Rusija

Rusi oborili sedam ukrajinskih dronova iznad tri oblasti

Ukrajina je u toku noći ponovo pokušala da dronovima napdne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, ali su ruski sistemi PVO oborili neprijateljske letelice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije
Rusi oborili sedam ukrajinskih dronova iznad tri oblastiGetty © Anton Petrus

Ruska vojska je sprečila pokušaj Kijeva da napadne ruske ciljeve, PVO sistemi uništili su tokom noći sedam dronova u tri regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Dežurni PVO sistemi uništili su četiri drona iznad Tverske oblasti, dva iznad Moskovske i jedan iznad Belgorodske oblasti", navodi se u saopštenju.

Prema podacima Ministarstva, napad se desio u toku protekle noći, a neprijatelj je koristio dronove avionskog tipa.

Neposredno pre napada su vlasti Tverske oblasti obavestile stanovništvo da su odbijena dva ukrajinska napada na region i da u incidentu niko nije povređen.

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova, međutim, ruski sistemi PVO sprečavaju napade. Napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.

Komentarišući napad ukrajinske vojske na civilne ciljeve na teritoriji Rusije, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je primetila da zbog velikih neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na frontu, kijevski režim nastoji da iskali bes i da se osveti civilnom stanovništvu Rusije, izlažući ga vatri iz raznih vrsta NATO naoružanja.

Kako je istakla, Banderine pristalice zapravo i nemaju nikakvo drugo oružje.

image