Rusija

Putin: Glavna potpora svakog čoveka je porodica

Predsednik Rusije čestitao je maturantima kraj školske godine i požele im da se ostvare, neguju porodične tradicije i izgrade budućnost o kakvoj danas maštaju
Putin: Glavna potpora svakog čoveka je porodicaGetty © Lintao Zhang

Glavna potpora svakog čoveka je porodica, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin, čestitajući maturantima kraj školske godine, prenosi Kremlj.

Sa krajem ove školske godine za maturante počinje potpuno nova etapa života – zrelija, samostalnija, kada će sami donositi sve ključne odluke, naveo je Putin.

Govoreći o rastanku sa školom, Putin je istakao da je važno zahvaliti nastavnicima koji su od prvih školskih dana bili tu, brinuli za školarce, podržavali ih u teškim trenucima i pomagali im da veruju u sebe.

"Vaši nastavnici će se uvek diviti vašim uspesima", naveo je Putin i poželeo maturantima da se ostvare u pozivu koji odaberu i pronađu posao koji "odgovara njihovoj duši".

"Tada ćete moći da se nosite sa najtežim zadacima, a vaša dostignuća će inspirisati druge. Isto kao što su vama primer bili naši veliki preci i izuzetni savremenici, koji su se sjajno i dostojno pokazali u svojim učenjima, u kreativnosti, u radu, a ponekad i u teškim iskušenjima", naveo je Putin.

Ruski predsednik je izrazio uverenost da će ruska omladina nastaviti da neguje porodične tradicije i da će izgraditi budućnost o kakvoj danas mašta.

"Iskreno vam želim uspeh, velika ostvarenja, izuzetna dostignuća i pobede. Srećan vam praznik! Budite srećni", poručio je ruski predsednik.

image