Rusija

MUP Rusije: Zapad bi hteo da nas izbaci iz Interpola, ali ti pokušaji su propali

Zapadne zemlje ograničavaju rad Ruske Federacije u Interpolu, kriju od nje informacije o traženim kriminalcima, a iza svega stoji politika, ocenio je ruski ministar unutrašnjih poslova
MUP Rusije: Zapad bi hteo da nas izbaci iz Interpola, ali ti pokušaji su propali© Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani, File

Pokušaji zapadnih zemalja da isključe Rusiju iz Interpola nisu uspeli i ruska policija ne naseda na te i takve provokacije, rekao je ruski ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev.

Zapad ograničava rad Ruske Federacije u Interpolu, ne ispunjava njene zahteve za pravnu pomoć, iako su prema povelji organizacije dužni da to urade, istakao je ruski ministar.

"Kriju od nas informacije o traženim kriminalcima i, štaviše, pokušavaju da, suprotno povelji Interpola, isključe Rusiju iz organizacije. Ti pokušaji su neutralisani", rekao je Kolokolcev.

Ruski ministar je istakao i da načelnici policijskih uprava "savršeno razumeju" političku pozadinu ovakvih pokušaja i želje zapadnih zemalja da otežaju Rusiji ostanak u organizaciji.

"Mi ne nasedamo na ove provokacije, ali smo upoznali rukovodstvo Ujedinjenih nacija sa činjenicom da one postoje. Sekretarijat UN mora nekako da reaguje na ovu situaciju", naglasio je ruski ministar.

image