Ruske snage bezbednosti upale u teretanu poznatog MMA borca

Na video-snimcima zabeleženim u okolini teretane u Mahačkali mogu se videti pripadnici snaga bezbednosti s nekoliko vozila

Snage bezbednosti Ruske Federacije u Republici Dagestan izvršile su raciju u objektu za trening čiji je vlasnik MMA borac Habib Nurmagomedov, prenosi TASS pozivajući se na saopštenje lokalne policije.

Na video-snimcima zabeleženim u okolini teretane u Mahačkali mogu se videti pripadnici snaga bezbednosti sa nekoliko vozila.

Ova racija samo je deo istrage serije terorističkih napada koji su se dogodili u ovoj ruskoj republici pre nekoliko dana. Prema pisanju lokalnih medija, tokom akcije niko nije priveden.

Podsećanja radi, ruski mediji su prethodno preneli da je bivši MMA borac Gadžimurad Kagirov, rođak Magomeda Omarova - bivšeg načelnika Sergokainskog okruga u Dagestanu - bio među grupom naoružanih lica koja su napala nekoliko lokacija u Derbentu, te da je potom ubijen tokom protivterorističke operacije. 

Kagirov je navodno trenirao u gorepomenutoj teretani, a otkriveno je da su među napadačima bili i sin i rođak Omarova. Nurmagomedov je negirao da je Kagirov bio deo njegovog tima, ali je istakao da je bivši borac ranije možda trenirao u njegovoj teretani i to nekoliko meseci.