Rusija

Lavrov razgovarao sa beloruskim šefom diplomatije: Dve strane saglasne o nastavku bliske saradnje

Lavrov je iskoristio priliku da čestita svom beloruskom kolegi na imenovanju na mesto ministra spoljnih poslova
Lavrov razgovarao sa beloruskim šefom diplomatije: Dve strane saglasne o nastavku bliske saradnjeGetty © Russian Foreign Ministry Press Service / Handout/Anadolu Agency

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i nedavno imenovani šef diplomatije Belorusije Maksim Riženkov u telefonskom razgovoru dogovorili su nastavak bliske saradnje na multilateralnim platformama i razmenili mišljenja o aktuelnim međunarodnim pitanjima, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Razgovarano je o aktuelnim pitanjima rusko-beloruskih odnosa, razmenjena su mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima, a dve strane saglasile su se da nastave blisku saradnju na multilateralnim platformama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Lavrov iskoristio priliku da "čestita svom beloruskom kolegi na imenovanju na mesto ministra spoljnih poslova bratske zemlje".

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je navelo i da je razgovor vođen na inicijativu beloruske strane.

Podsećanja radi, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko imenovao je novog ministra spoljnih poslova Maksima Riženkova 27. juna, koji je zamenio dotadašnjeg šefa diplomatije Sergeja Alejnika.

image