Rusija

U ukrajinskom napadu na Belgorodsku oblast ubijen civil, devetoro ranjeno

U samom Belgorodu je ranjeno sedam civila, od kojih je jedan hospitalizovan u težem stanju, a u Šebekinu – dvoje, naveo je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov
U ukrajinskom napadu na Belgorodsku oblast ubijen civil, devetoro ranjenoGetty © Vladimir Aleksandrov/Anadolu Agency

Ukrajinska vojska je ponovo napala civilne ciljeve u Belgorodskoj oblasti usled čega je jedna osoba ubijena, a devet ranjeno, naveo je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov u objavi na Telegramu posvećenoj situaciji u regionu u protekla 24 časa.

"U Novoj Tavolžanki, u Šebekinskom gradskom okrugu, je u eksploziji na prostoru poljoprivrednog preduzeća poginuo jedan civil", naveo je Gladkov.

Takođe, u samom Belgorodu je ranjeno sedam civila, od kojih je jedan hospitalizovan u težem stanju, a u Šebekinu – dvoje, naveo je Gladkov.

Kako je Gladkov naveo, u oblasti eksplozija oštećene su kuće, i stambene zgrade, kao i automobili.

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova, a napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.

Komentarišući napad ukrajinske vojske na civilne ciljeve na teritoriji Rusije, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je primetila da zbog velikih neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na frontu, kijevski režim nastoji da iskali bes i da se osveti civilnom stanovništvu Rusije, izlažući ga vatri iz raznih vrsta NATO naoružanja.

Kako je istakla, Banderine pristalice zapravo i nemaju nikakvo drugo oružje.

image