Rusija

Volodin poručio: Rusija i Belorusija moraju još bliže da sarađuju

Predsednik Dume je Lukašenku preneo Putinove čestitke povodom državnog praznika – Dana nezavisnosti Belorusije, kao i 80 godina od oslobođenja Minska od nacista tokom Drugog svetskog rata
Volodin poručio: Rusija i Belorusija moraju još bliže da sarađuju© Sefa Karacan/Anadolu Agency

Rusija i Belorusija moraju da sarađuju još bliže kako bi prevazišle izazove sa kojima se danas suočavaju, poručio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na sastanku sa beloruskim liderom Aleksandrom Lukašenkom.

Volodin je doputovao u Minsk kako bi u ime ruskog predsednika Vladimira Putina učestvovao na svečanim događajima povodom Dana nezavisnosti Belorusije.

"Moramo da budemo zajedno, još jači, rame uz rame, kako bismo prevazišli izazove sa kojima se naše zemlje suočavaju", naveo je ruski zvaničnik.

Volodin je preneo Lukašenku čestitke ruskog predsednika povodom državnog praznika, Dana nezavisnosti Belorusije, kao i 80. godišnjice oslobođenja Minska od nacista tokom Drugog svetskog rata.

"Važno nam je da se ne dozvolimo da se ugasi sećanje na pobedu, već da se ono brižljivo čuva i prenosi s generacije na generaciju", napisao je ranije Volodin na Telegramu.

Volodin je zahvalio beloruskom predsedniku što ulaže napore u tom planu.

image