Rusija

Ruska vojska uništila postrojenje za proizvodnju dronova i skladište municije u Harkovu

Oružane snage RF nastavljaju sa udarima po dubini teritorije pod ukrajinskom kontrolom
Ruska vojska uništila postrojenje za proizvodnju dronova i skladište municije u HarkovuGetty © Ukrainian Internal Affairs Ministry/Anadolu

Oružane snage Ruske Federacije izvršile su napad na postrojenje za proizvodnju bespilotnih letelica, skladište municije i centar za remont vojne opreme, izjavio je za RIA Novosti Sergej Lebedev koordinator ruske organizacije koja deluje na teritoriji koju kontroliše Kijev.

"Oko pet časova, 2. jula predveče doletele su (rakete) u Nemišljanski i Industrijski okrug grada i pale su na industrijska postrojenja. U jednom od njih su se proizvodile bespilotne letelice i smeštena su vozila za lansiranje dronova. U drugom se nalazilo skladište municije, kao i manji centar za remont vojne opreme", izjavio je Lebedev.

Prema njegovim rečima, na mesto eksplozije uputilo se desetak kola hitne pomoći, što je jasan pokazatelj da ima ranjenih i poginulih.

Ranije tokom dana, ruske snage uništile su i oštetile ukupno sedam ukrajinskih aviona Su-27 u raketnom napadu na aerodrom Mirgorod u Poltavskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

image