Rusija

Putin čestitao Lukašenku Dan nezavisnosti Belorusije: Iskovano prijateljstvo u teškim vremenima

Borbe ruskih i beloruskih snaga rame uz rame i pobeda nad nacizmom je pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva i savezništva Rusije i Belorusije, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin
Putin čestitao Lukašenku Dan nezavisnosti Belorusije: Iskovano prijateljstvo u teškim vremenimawww.globallookpress.com © Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je beloruskom lideru Aleksandru Lukašenku Dan nezavisnosti Belorusije i poručio da se Moskva i Minsk zajedničkim snagama efikasno suprotstavljaju spoljnim pretnjama i izazovima, prenosi Kremlj.

U telegramu koji je poslao Lukašenku, Putin je podsetio da su se pre tačno 80 godina u redovima Crvene armije rame uz rame borili "naši očevi i dedovi" koji su oslobodili Minsk od nacista.

"Važno je da veze prijateljstva i uzajamne pomoći, iskovane u teškim ratnim vremenima, i danas ostanu pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva i savezništva naših zemalja", poručio je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, Rusija i Belorusija uspešno sarađuju u različitim oblastima i efikasno usaglašavaju napore u suprotstavljanju spoljnim pretnjama i izazovima.

Dalje širenje čitavog spektra bilateralnih veza i jačanje institucija Savezne države u potpunosti odgovara interesima "naših bratskih naroda", naveo je Putin.

"Primite iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti Republike Belorusije. Iskreno vam želim dobro zdravlje i uspeh, a svim građanima Belorusije – sreću i prosperitet", poručio je ruski predsednik.

image