Venecuela dočekala ruske brodove: Plove sa porukom mira – čuvaju multipolarni svet (VIDEO)

Rusija i Venecuela sa geopolitičke tačke gledišta štite autonomiju svojih naroda i multipolarni svet, poručio je venecuelski zvaničnik

Grupa ruskih brodova uplovila je u Venecuelu sa porukom mira, rekao je gradonačelnik Opštine Vargas Manuel Suarez i dodao da Rusija i Venecuela brane autonomiju svojih naroda. 

"Poseta ruskih brodova i posade nosi poruku mira, harmonije i zaštite", rekao je Suarez, istakavši da Rusija i Venecuela sa geopolitičke tačke gledišta štite multipolarni svet.

Kako je saopštila ruska ambasada u Venecueli, brodove su dočekali predstavnici visoke komande Venecuelanske mornarice i ruski ambasador Sergej Melik-Bagdasarov, kao i sekretar Vlade države La Gvaira Alan Danijel Mata.

U utorak je u venecuelansku luku La Guajra uplovila pomorska grupa Severne flote Rusije, koja uključuje fregate "Admiral Gorškov" i tanker za snabdevanje "Akademik Pašin". Glavni grad države La Gvaira, gde se nalazi luka u koju su pristali ruski brodovi, deo je Opštine Vargas.

Od svih plovila, tanker "Akademik Pašin" je prvi koji je stigao u luku La Guaira. Grupa će ovde napraviti pauzu u trajanju od nekoliko dana, tokom koje će se članovi posada odmoriti i obići lokalne znamenitosti.

Posle pauze, grupa ruske mornarice će isploviti kako bi obavila preostale zadatke u Atlantiku, u skladu sa planovima.