Rusija

Putin prihvatio poziv Tokajeva: U novembru ponovo u Kazahstanu

Predsednik Rusije sastao se danas i sa liderom Kazahstana
Putin prihvatio poziv Tokajeva: U novembru ponovo u Kazahstanu© Kremlin.ru

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas, na marginama samita ŠOS-a, i sa predsednikom Kazahstana Kasim-Žomartom Tokajevom.

Putin je prihvatio predlog Tokajeva da u novembru ponovo poseti Kazahstan, a predsednik Kazahstana je istakao da je još jedan lični sastanak neophodan "kako bi se održala dosadašnja saradnja". 

Lider Kazahstana takođe je istakao da je Putin u velikoj meri doprineo jačanju potencijala Šangajske organizacije za saradnju, dok je Putin pohvalio Tokajeva za organizaciju ovogodišnjeg samita.

"Što se tiče naših bilateralnih odnosa, Vi i ja smo u stalnom kontaktu. Ali, ipak, ne mogu a da ne primetim da trgovinski promet raste - on je dostigao skoro 30 milijardi dolara. Više od 28 milijardi, a to je veoma respektabilna cifra. Rusija ostaje jedan od glavnih trgovinsko-ekonomskih partnera Kazahstana, njen udeo u trgovinskom prometu Kazahstana iznosi više od 17 odsto", izjavio je ruski lider.

Podsetimo, Putin je u Astanu doputovao zbog samita ŠOS-a, koji je počeo danas, a završava se sutra.

Ranije tokom dana, razgovarao je i sa predsednicima Turske, Kine, Azerbejdžana, kao i predstavnicima još nekoliko zemalja. 

image