Rusija

Ruski "iskander" uništio ukrajinski MiG-29 i neprijateljsko naoružanje u Dnjepropetrovskoj oblasti

Ruske snage su pogodile aerodrom Dolgincevo i uništile neprijateljsko naoružanje i vozila, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Posada operativno-taktičkog raketnog sistema "iskander" ruske vojske je uništila ukrajinski borbeni avion MiG-29, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruske snage su pogodile neprijateljski hangar za avione na aerodromu Dolgincevo u Dnjepropetrovskoj oblasti i uništile i neprijateljsko naoružanje i vozila avio-tehničke službe, precizirali su u Ministarstvu.

Taktički raketni sistem "iskander" je oružje visoke preciznosti sa dometom do 500 kilometara. 

Arsenal operativno-taktičkog raketnog sistema uključuje balističke i krilate projektile koji stvaraju lažne elektronske smetnje dok se približavaju meti i postaju praktično neuhvatljivi za sisteme PVO neprijatelja.

"Iskander" se pokazao kao izrazito efikasno naoružanje, a posade ovih sistema su od početka godine uništile više američkih "patriota" i HIMARS-a.

Rusko Ministarstvo odbrane već treći dan zaredom izveštava da je ruska vojska pogodila ukrajinske aerodrome. Konkretno, ruske snage su 1. jula pogodile mesto istovara železničkog voza sa naoružanjem i vojnom opremom Oružanih snaga Ukrajine kod naselja Ukrajinska u Zaporoškoj oblasti.  

Time su uništeni oklopni transporteri M113 američke proizvodnje, sistemi PVO "buk m1", borbena vozila pešadije BMP-2, cisterne za dopunu goriva, teretna vozila i ljudstvo ukrajinske vojske.

Sledećeg dana su ruske snage pogodile aerodrom Mirgorod i uništile pet, a oštetile dva ukrajinska aviona Su-27

Takođe, 3. jula, posada "iskandera" je pogodila aerodrom u Poltavi u uništila neprijateljski vojni helikopter Mi-24 i tehnička vozila. 

image