Rusija

Rusi uništili ukrajinsku fabriku za proizvodnju kasetne municije

U fabrici u ukrajinskom gradu Sumi koju su sinoć pogodile ruske snage, nalaze se i hangari i železnička pruga, rekao je Sergej Lebedev
Rusi uništili ukrajinsku fabriku za proizvodnju kasetne municijewww.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru

Oružane snage Rusije su pogodile fabriku "Sumihimprom" u ukrajinskom gradu Sumi, gde se proizvodi kasetna municija za višecevne lansere raketa, rekao je Sergej Lebedev, koordinator ruske organizacije, koja deluje na teritoriji koju kontroliše Kijev.

Područje na kome se nalazi fabrika je veliko, rekao je Lebedev i objasnio da se na njemu nalaze i hangari i železnička pruga. Prema informacijama ruske organizacije, u fabrici se uglavnom proizvodi kasetna municija za višecevni bacač raketa, a proizvodnja se nalazi ispod nivoa zemlje.

Ruske oružane snage su u toku noći tri puta udarile u vojni objekat u Sumima, a prva eksplozija odjeknula je oko ponoći u blizini železničke stanice Basi, rekao je Lebedev.

Druga eksplozija je bila toliko jaka da se osetila u centru grada, a oko pola sata posle ponoći, centrom je odjeknula i treća eksplozija, rekao je Lebedev i dodao da je tada u određenim delovima grada nestala struja.

I ukrajinski mediji su izvestili da je bilo nekoliko eksplozija u Sumima, a lokalna vojna uprava je saopštila da su neka naselja u regionu ostala bez struje.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine, ali i plaćeničku vojsku iz inostranstva koja se bori u SVO, kao i na infrastrukturu, tj. energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu administraciju i komunikacione objekte Ukrajine.

image