Ukrajinske granate usmrtile civila u Gorlovki u DNR

Kijevski režim je gađao naselje Komsomoljec – najmanje deset stambenih i privatnih zgrada se našlo pod udarom Oružanih snaga Ukrajine, s tim da je nekoliko granata direktno pogodilo neke od kuća

Ukrajinska vojska ponovo je gađala civile, danas je u Gorlovki u DNR poginula jedna osoba usled granatiranja sa ukrajinske strane, naveo je gradonačelnik Ivan Prihodko na Telegramu.

"Večan pomen nevino ubijenom. Saučešće porodici i prijateljima", napisao je Prihodko i precizirao da je gađano naselje Komsomoljec.

Gorlovka je u toku noći bila izložena jednom od najmasovnijih napada ukrajinskih trupa. Kako je javio dopisnik RIA Novosti, najmanje deset stambenih i privatnih zgrada se našlo na udaru ukrajinske vojske, s tim da je nekoliko granata direktno pogodilo neke od kuća.

Gorlovka se nalazi 50 kilometara severno od Donjecka, u gradu se nalazi hemijski koncern "Stirol" i preduzeća za iskopavanje uglja. Ovo je jedno od najvećih naselja u DNR u kom je, pre početka sukoba u Donbasu, živelo preko 250.000 ljudi.

Komentarišući napad ukrajinske vojske na civilne ciljeve na teritoriji Rusije, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je primetila da zbog velikih neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na frontu, kijevski režim nastoji da iskali bes i da se osveti civilnom stanovništvu Rusije, izlažući ga vatri iz raznih vrsta NATO naoružanja.

Kako je istakla, Banderine pristalice zapravo i nemaju nikakvo drugo oružje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je poručio da zarad bezbednog života građana Rusije mora da se stvori tzv. sanitarna odnosno bezbednosna zona, odnosno teritorija sa koje neprijateljska vojska ne bi mogla da nanosi udare na teritoriju Rusije.