Putin: Jačanje porodice prioritet države, imamo čime da se ponosimo

Predsednik Rusije posetio je danas veliku izložbu "Rusija" u Moskvi, koju je tokom osam meseci posetilo više od 18,5 miliona ljudi, nakon čega je razgovarao i sa finalistima novog ruskog takmičenja "To je porodična stvar"

Za državu nema ništa važnije od jačanja porodice, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta sa porodicama finalistima novog ruskog takmičenja "To je porodična stvar". 

Putin je podsetio da je ova godina proglašena za godinu porodice i još jednom istakao da je jačanje porodice jedan od prioriteta države. 

Kako je rekao, "ništa ne može biti važnije od toga".

Predsednik je otkrio da je oko 600.000 ljudi učestvovalo u ovogodišnjem takmičenju, odnosno, oko 102.000 porodica i tom prilikom svima čestitao Dan porodice, ljubavi i vernosti, uz želje da ih prati sreća u porodici.

Takmičenje "To je porodična stvar" nagradiće 30 porodica vaučerom u iznosu od pet miliona rubalja, dok će za 300 porodica biti organizovano i porodično putovanje. 

U pitanju je novo takmičenje nastalo prošle godine, koje ima za cilj promovisanje tradicionalnih vrednosti.

Izložba "Rusija"

Predsednik Rusije ranije danas posetio je i izložbu "Rusija" u Moskvi, na VDNH, koja se, nakon osam meseci, završava danas. Tim povodom on je, aludirajući na sve što je bilo priređeno na ovoj izložbi, poručio da Rusi imaju šta da pokažu i čime da se ponose.

"Imamo šta da branimo! To je jako važno da osećamo i da to pokažemo i našoj zemlji i onima koji nam žele dobro, a to je većina zemalja sveta. Da pokažemo šta možemo da postignemo zahvaljujući radu i talentu naših ljudi", rekao je ruski lider.

Prema njegovim rečima, izložbu je posetilo više od 18,5 miliona ljudi, među kojima su bili kako Rusi, tako i stranci. 

Izložba je, inače, otvorena 4. novembra prošle godine. Osmomesečni program uključivao je čak 17.000 različitih događaja. U pitanju su pretežno kulturne i obrazovne manifestacije. Procenjuje se da je ukupno 120 stranih delegacija posetilo izložbu.