Rusija

Premijer Indije stigao u Rusiju (VIDEO)

Ovo je prvo putovanje Narendra Modija u Rusku Federaciju za pet godina

Indijski premijer Narendra Modi stigao je u Rusiju, njegov avion je sleteo na prestonički aerodrom Vnukovo-2, javljaju RIA Novosti.

Modi će prisustvovati večeri koju će prirediti ruski predsednik Vladimir Putin, a narednog dana premijer će se sastati sa ljudima iz indijske dijaspore koji žive u Moskvi i položiti venac na grob Neznanog vojnika, otkrio je pre nekoliko dana indijski ministar spoljnih poslova Vinaj Mohan Kvatra.

Dvodnevna zvanična poseta indijskog premijera Modija Rusiji je njegovo prvo putovanje u Rusku Federaciju u pet godina.

Razgovori ruskog predsednika Vladimira Putina i Modija biće održani u Moskvi, a kako je precizirao Kremlj, šefovi država će razmotriti perspektive za dalji razvoj tradicionalno prijateljskih rusko-indijskih odnosa, kao i o aktuelna pitanja na međunarodnom planu.

Poslednji put šef indijske vlade bio u Rusiji 2019. godine, kada je posetio Vladivostok, a njegovo poslednje putovanje u Moskvu bilo je 2015. godine.

Modi je pre leta u Moskvu rekao da se raduje susretu sa svojim prijateljem, ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je pojasnio da će se razgovarati o globalnim problemima i načinima njihovog rešavanja.

"Idem u zvaničnu posetu Ruskoj Federaciji radi učešća na 22. godišnjem samitu. Radujem se što ću sa svojim prijateljem predsednikom Vladimirom Putinom razgovarati o svim aspektima bilateralne saradnje i razmeni mišljenja o raznim regionalnim i globalnim pitanjima", navodi se u saopštenju indijskog Ministarstva spoljnih poslova.

image