Rusija

Ruska vojska izvršila udare po objektima Oružanih snaga Ukrajine

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, svi ciljevi napada su ostvareni, a mete pogođene
Ruska vojska izvršila udare po objektima Oružanih snaga Ukrajinewww.globallookpress.com © Facebook.com/mod.mil.rus

Oružane snage Ruske Federacije su jutros, kao odgovor na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu objektima od energetskog i ekonomskog značaja za Rusiju, izvele grupni udar preciznim naoružanjem velikog dometa na objekte ukrajinske vojne industrije i vazduhoplovne baze ukrajinske vojske, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, svi ciljevi napada su ostvareni, a mete pogođene. U saopštenju se dodaje i da ruska avijacija nije dejstvovala po civilnim objektima.

"Izjave predstavnika kijevskog režima o navodnom namernom raketnom napadu Rusije na civilne ciljeve su u u potpunosti netačne. Brojne objavljene fotografije i video snimci iz Kijeva jasno ukazuju da je do oštećenja (civilnih objekata) došlo usled pada ukrajinskih raketa PVO lansiranih iz sistema koji su raspoređeni unutar grada", piše u saopštenju MO.

Svrha ovakvih provokacija je da se obezbedi dalje finansiranje kijevskog režima i nastavak rata do poslednjeg Ukrajinca, poručuje rusko Ministarstvo i dodaje da se sličan narativ uvek pojavi neposredno pred samit NATO-a.

Ukrajinski mediji su ranije tokom napada izvestili o eksplozijama unutar Kijeva, dok je NATO podigao svoje avione iznad Poljske usled "intenzivnih aktivnosti ruske avijacije".

image