Peskov: Rusija želi da gradi odnose sa obe Koreje, Seul zauzeo neprijateljski stav prema Moskvi

Povodom izjave južnokorejskog predsednika Jun Sok-jola o tome da je potrebno da Rusija izabere "jednu od dve Koreje" sa kojom će imati odnose, Dmitrij Peskov je rekao da je Moskva protiv takvog pristupa i da se kategorički sa njim ne slaže

Rusija smatra neophodnim da izgradi odnose i sa Severnom i sa Južnom Korejom, ali Seul je zauzeo neprijateljski stav prema Moskvi, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

Povodom izjave južnokorejskog predsednika Jun Sok-jola o tome da je potrebno da Rusija izabere "jednu od dve Koreje" sa kojom će imati odnose, Peskov je rekao da je Moskva protiv takvog pristupa i da se kategorički sa njim ne slaže.

"Podržavamo uspostavljanje dobrih odnosa sa svim državama u regionu, kako sa Severnom tako i sa Južnom Korejom", istakao je Peskov.

On je dodao da Rusija sada defakto ima partnera u formi Pjongjanga, i sa druge strane zemlju oličenu u Seulu koja se priključila sankcijama protiv Rusije.

"Teško je razumeti šta je predsednik Južne Koreje hteo da kaže. Mi smo pristalice izgradnje dobrih odnosa sa svim zemljama. Ali, kako možemo graditi dobre odnose sa državama koje prema nama zauzmu neprijateljski stav?", upitao je predstavnik za štampu Kremlja.