Ruski borci na poligonima uvežbavaju uništavanje "abramsa" i "leoparda"

Iako su ih svi zamišljali kao neuništive, američki i nemački tenkovi su na kraju goreli kao i svi drugi, a možda i lepše

Pogađanje ranjivih tačaka tenkova "abrams" američke i "leopard 2" nemačke proizvodnje deo je programa obuke ruskog vojnog osoblja na poligonima, saopštio je zamenik ministra odbrane Junus-Bek Jevkurov u emsiji "Slovjev lajv".

Prema njegovim rečima, kada su se ovi tenkovi prvi put pojavili u Ukrajini svi su ih zamišljali kao "posebne", kao da neće goreti ili da su napravljeni od drugačije vrste metala.

"Naravno sve se ovo ispostavilo kao netačno. Napravili smo ogromne transparente - koji sad stoje na poligonima - a na njima su predstavljena ranjiva mesta ovih tenkova, kao i podaci o tome sa koje udaljenosti je najbolje dejstvovati po njima i kojim sredstvom za uništavanje", rekao je Jevkurov.

On je dodao da su veliku ulogu u borbi protiv neprijateljskih tenkova odigrala minska polja, avijacija, posebno armijska, kao i grupe "razarača tenkova", kojih je formirano oko 180.

Podsećanja radi, ruski borci su u poslednjih godinu dana uništili veći broj "leoparda" i "abramsa", a veliku ulogu u tome su imali i operateri FPV dronova, zahvaljujući kojima je dobar deo uništenja ovih tenkova zabeležen i potvrđen video snimcima.