Rusija

Još stroži uslovi: Duma će podržati izmene zakona o deportaciji migranata

Pitanje kontrole migracija je prioritet, poručio je Vjačeslav Volodin
Još stroži uslovi: Duma će podržati izmene zakona o deportaciji migranatawww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Državna duma će podržati predlog zakona o proterivanju migranata iz zemlje zbog prekršaja dodatnih 20 članova zakona o administrativnim prekršajima, naveo je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na Telegramu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije je predložilo da se prošire slučajevi koji podrazumevaju deportaciju migranata u slučaju kršenja zakona, te je u te svrhe navedeno 20 dodatnih prekršaja koji se odnose na javni red i bezbednost kao i ekstremističke manifestacije.

Među njima je odbijanje poslušnosti na naređenje policijskog službenika ili drugih bezbednosnih službenika, davanje lažnih podataka prilikom migracione registracije, huliganstvo, javno isticanje nacističkih simbola ili simbola ekstremističkih organizacija, širenje audiovizuelnih materijala koji sadrže javne pozive na terorističke aktivnosti, materijale koji javno opravdavaju terorizam ili druge materijale koji pozivaju na ekstremističke aktivnosti i sl.

"Pitanje kontrole migracija je izuzetno važno. Poslanici razumeju njenu hitnost i predlažu promene", napisao je Volodin i istakao da je unapređenje migracionog zakonodavstva prioritet.

Duma će razmotriti predloge Vlade, ministarstava i resora koji doprinose rešavanju problema u ovoj oblasti u najkraćem mogućem roku, dodao je Volodin.

image