Rusija

Putin odlikovao Modija ordenom Sv. Andreja Prvozvanog (VIDEO)

Premijer Indije zahvalio je ruskom predsedniku na ordenu i njegovim dosadašnjim naporima koji su ojačali rusko-indijske odnose, te istakao da se u ime svih građana Indije zahvaljuje Rusiji na časti koja mu je ukazana

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je danas indijskom premijeru Narendru Modiju najviše državno priznanje, orden Sv. Andreja Prvozvanog za njegov doprinos razvoju strateških odnosa Moskve i Nju Delhija.

Premijer Indije izrazio je "srdačnu zahvalnost" za orden i istakao da to nije samo nagrada za njega lično, već i za čitav indijski narod. To je priznanje uspešne višegodišnje saradnje i poverenje između Indije i Rusije. 

"Naši odnosi su krajnje važni ne samo za naše dve zemlje, već i za ceo svet. U globalnom kontekstu, Indija i Rusija i njihovo partnerstvo danas dobijaju novi značaj. Mi smo ubeđeni da su potrebni dodatni napori kako bi se osigurala dodatna stabilnost. Nastavićemo da radimo zajednički kako bismo postigli te ciljeve", rekao je premijer Indije.

Dozvolite da se Vama, vladi i narodu RF još jednom zahvalim za čast koju ste mi ukazali u ime svih građana Indije, poručio je Modi, uz konstataciju da su "odnosi Rusije i Indije ojačali u svim oblastima" otkako je Putin postao predsednik Ruske Federacije. 

"Odnosi cvetaju i vremenom samo jačaju. Naša saradnja je nada za naše građane u bolju budućnost", zaključio je on, i dodao da su Nju Delhi i Moskva danas doneli nove odluke, koje su usmerene na jačanje saradnje.

image