Rusija

Medvedev otkriva: Šta ako Kijev prihvati ruske uslove za mir

Čak i ukoliko dođe do smene aktuelnog kijevskog režima, u Ukrajini će ipak ostati radikali koji će kad-tad doći na vlast, uz pomoć Zapada. Oni će skupljati snagu i čekati novi zgodan povod da unište našu zemlju. Moramo biti spremni za buduće bitke u cilju odbrane otadžbine, poručio je Dmitrij Medvedev
Medvedev otkriva: Šta ako Kijev prihvati ruske uslove za mirGetty © Anadolu / Contributor

Promena vlasti u SAD može da utiče na potkupljivu ukrajinsku elitu da počne pregovore i pauzira vojne akcije, ali ja smatram da to za Rusiju nije korisno, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Naša zemlja je više puta na raznim mestima govorila da je spremna da se vrati pregovorima samo pod našim uslovima. Oni su jednostavni: da se priznaju rezultati SVO koji pišu u Ustavu Rusije, i da se odustane od prihvatanja bivše Ukrajine u Alijansu. Poslednji put je o tome govorio predsednik Rusije, govoreći u Ministarstvu spoljnih poslova. Članice NATO-a i Zelenski odmah su odbacili ovaj predlog", naglasio je Medvedev.

Ipak, on je dodao da, u slučaju da Kijev odluči da prihvati ruske uslove, Moskva mora da bude pažljiva.

"1. Dok kijevski režim ne izrazi jasnu nameru da kapitulira pregovori bi bili samo predah za neprijatelja kako bi popunio vojni i ljudski potencijal.

2. Deklaracija kojom Ukrajine obećava da neće ući u NATO ne vodi nigde (da ne govorim da je malo verovatno da će je sadašnji banderovci ikada potpisati).

3. Ako se ostvare 1. i 2, u Kijevu će brzo početi novi, treći krvavi Majdan, koji će obrisati sadašnju huntu i dovesti još radikalniju vlast. A onda, koliko god to bilo čudno, mogu se pojaviti uslovi za pregovore, uključujući i pitanje kapitulacije. Zapadnoj Alijansi će biti znatno teže da pomaže očiglednim ekstremistima. Osim toga, moraće otvoreno da priznaju da su stotine milijardi njihovih poreskih obveznika otišle u nepovrat. A Vašington i kompanija će primorati naciste u Kijevu da priznaju rezultate rata. Vladajuća klika, predvođena klovnom u dronjcima, pobeći će na Zapad ili će je rastrgnuti rulja. Na ruševinama očuvanog dela bivše Ukrajine će se pojaviti umereni politički režim", napisao je Medvedev.

Ali, ni to sve neće biti kraj vojne operacije Rusije, upozorio je, jer, kako je objasnio, čak i kada se potpišu određeni papiri i kada Ukrajina prihvati poraz, u njoj će i dalje ostati radikali, koji će se pre ili kasnije vratiti na vlast, uz podršku neprijatelja Rusije sa Zapada.

"Neprijatelji Rusije posle ovoga neće nestati", upozorio je Medvedev i zaključio:

"Oni će skupljati snagu i čekati novi zgodan povod da unište našu zemlju. Moramo biti spremni za buduće bitke u cilju odbrane otadžbine".

image