Sport

Emotivni Novak nakon poraza hvalio Alkaraza i poslao poruku sinu Stefanu

Novak Đoković je nakon poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkraza, istakao da je Španac zasluženo odbranio titulu, ali da Srbin može biti zadovoljan urađenim na turniru
Emotivni Novak nakon poraza hvalio Alkaraza i poslao poruku sinu StefanuGetty © Julian Finney

Alkaraz je bio prepreka koju Novak nije uspeo da preskoči, pa je Španac u finalu relativno lako došao do pobede rezultatom 3-0.

Nakon meča, Đoković je istakao da za razliku od Alkaraza, on nije pokazao željeni nivo tenisa.

"Očigledno ovo nije bio rezultat koji sam želeo, pogotovo u prva dva seta. Nivo tenisa sa moje strane nije bio dovoljan. Moram da odam priznanje Alkarazu koji je igrao kompletan tenis, svaki segment je radio savršeno. Probao sam da poguram sebe, spasao tri meč lopte, ali Karlos je apsolutno zaslužio pobedu danas. Čestitam i njegovom timu, njegovoj porodici i svaka čast, sjajno radite posao i samo tako nastavite, mnogo toga je pred vama", prvi su utisci Đokovića nakon meča.

Srpski teniser je uprkos porazu, istakao da može biti zadovoljan učinenjom na Vimbldonu. Đoković je svaki put od 2018. godine učestvovao u finalu trećeg grend slema sezone.

"Ponosan sam na to, moram da budem, ali trenutno jesam razočaran. Ukoliko se osvrnem na prethodnih nekoliko nedelja, svestan sam svega što sam prošao i zato moram biti zadovoljan. Vimbldon je bio moj dečji san, maštao sam da igram na Centralnom terenu i ponekada je sama činjenica da sam ovde, važna i neverovatna. Imao sam sreće i blagoslova da se borim i osvajam trofeje ovde. Ja sam još uvek dečak koji živi svoj san", dodao je Novak.

Posebnu poruku imao je Srbin za svoju porodicu, koja mu je još jednom pružala ogromnu podršku.

"Jelena, volim te i hvala ti što si ovde i što me podržavaš. Divnoj deci Tari i Stefanu želim da se zahvalim što svaki dan donose osmeh na moje lice. Svaki put se rasplačem kad ih vidim ovako na kraju turnira. Divno je što su uz mene i ponosan sam što sam njihov otac, što oni sve više znaju i vole tenis", rekao je emotivni Novak.

Za kraj intervjua posle finala, Đoković se osvrnuo i našalio na to što njegov sin Stefan pokazuje da ima teniskog talenta.

"Ne znam da li ću imati živce za karijeru mog sina, ali Stefane, ako ikada budeš hteo da se baviš tenisom, koji ti mnogo toga može dati, biću tu za tebe", zaključio je Novak.

image