Sport

Alkaraz nakon trijumfa: Novače, neverovatno je što si uopšte ovde

Karlos Alkaraz podigao trofej na Vimbldonu
Alkaraz nakon trijumfa: Novače, neverovatno je što si uopšte ovdeGetty © Julian Finney

Španac je pobedio Novaka u finalu Vimbldona, odbranio trofej u reprizi prošlogodišnjeg finala i tako stigao do četvrte grend slem titule u karijeri.

"Oduvek sam maštao o Vimbldonu, a sada sam ponovio uspeh i želim da idem dalje. Čestitam Đokoviću i njegovom timu jer je ovo bilo jako teško za tebe, uradili ste neverovatan posao posle operacije i Rolan Garosa. Nismo znali ni da li ćeš igrati, a ti si došao do finala. Ako se osećaš fizički dobro to je neverovatno, pričao sam sa timom o tome koliko je neverovatno da igraš mečeve i osvajaš poene par nedelja posle operacije. Veliko poštovanje, sve čestitke", rekao je Španac na terenu posle meča", rekao je Alkaraz nakon meča.

Đoković je spasio tri meč lopte u trenutku kada su svi pomislili da je meč gotov. 

"Jeste bilo 40:0, ali sam znao da sam daleko, jer je Novak sa druge strane mreže. Trudio sam se, bilo je teško ostati miran. Kada je set otišao u taj-brejk, rekao sam sebi da moram da igram svoj najbolji tenis", objasnio je Alkaraz.

Španac je postao šesti igrač u open eri koji je u istoj sezoni osvojio Vimbldon i Rolan Garos.

"Nastavio sam da se borim, da verujem... Drago mi je da sam u takvom društvu - velikih šampiona, među kojima je i Novak. Ne smatram sebe još uvek takvim, ali ostajem na svom putu i nastavljam dalje", rekao je Alkaraz.

image