Sport

Mesi ronio suze, Argentina osvojila Kopa Ameriku: Drama u finalu, Leo podigao novi pehar

Fudbaleri Argentine odbranili su trofej prvaka Kopa Amerike, pošto su u velikom nedeljnom finalu savladali Kolumbiju 1:0, ali tek nakon produžetaka
Mesi ronio suze, Argentina osvojila Kopa Ameriku: Drama u finalu, Leo podigao novi pehar© Twitter / screenshot / @FOXSoccer

Čovek odluke bio je Lautaro Martinez, koji je u 112. minutu meča na asistenciju Đovanija Lo Selsa postigao gol vredan titule, za rekordni 45. trofej u karijeri Lionela Mesija.

A kapiten reprezentacije Argentine nije mogao da završi meč zbog povrede koju je doživeo u 66. minutu i ostatak meča morao je da posmatra sa klupe.

Zbog povrede zgloba koju je doživeo, Mesi je morao van igre, a kamere su ga ubrzo snimile i kako plače na klupi, razočaran zbog takvog razvoja događaja.

Ipak, njegovi saigrači postarali su se da legendarni mađioničar iz Rosarija ne ostane bez trofeja, pa su do kraja meča uspeli da savladaju živale Kolumbijce.

Mesi je na kraju podigao 45. trofej u svojoj karijeri, a treći uzastopni veliki trofej u dresu Argentine, posle Kopa Amerike 2021. i Svetskog prvenstva 2022. godine. No, nije samo on bio u suzama.

Isti slučaj je bio i sa Anhelom di Marijom, kome je ovo bio poslednji meč u reprezentaciji, za 145 utakmica u dresu Argentine, on je osvojio jedno Svetsko prvenstva, dva Kopa Amerika, zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i trofej omladinskog prvaka sveta u Kanadi 2007. godine.

Iako je jasno da Di Marija više neće nositi dres Argentine, Leo Mesi je i dalje njen član, a selektor Lionel Skaloni je nakon osvajanja novog trofeja poručio da Mesija želi u svom timu i na narednom Mundijalu 2026. godine. A ovako je izgledala Mesijeva povreda:

image