Sport

Rasulo u Americi uoči finala: Navijači bez ulaznica upadali na stadion kako su hteli

Neverovatni organizacioni propusti dogodili su se u Majamiju uoči finala Kopa Amerike zbog čega je početak utakmice kasnio sat i po
Rasulo u Americi uoči finala: Navijači bez ulaznica upadali na stadion kako su hteli© Twitter / screenshot / @Castri1021 / @ManagerTactical

Fudbaleri Argentine odbranili su trofej osvajača Kopa Amerike, pošto su u nedeljnom finalu savladali Kolumbiju 1:0 posle produžetaka.

No, meč koji su obeležili povreda i suze Lionela Mesija, kao i pogodak Lautara Martineza, ostaće zabeležen i po haosu navijača koji je rezultirao kašnjenjem početka utakmice od čak 90 minuta.

Domaćin turnira, Sjedinjene Države, pokazale su da baš i nisu spremne za domaćinstvo Svetskog prvenstva koje ih očekuje 2026. godine, pošto je organizacijski haos prethodio samom finalu.

Navijači su uspeli da probiju zaštitne ograde i u opštem metežu je veliki broj njih uspeo da uđe na stadion bez ulaznica. Samim tim je bez mesta na stadionu ostao i dobar deo navijača koji su imali ulaznice, a za koje su morali da plate između 1.600 i 6.000 dolara.

I dok se deo navijača probio na stadion nasilnim putem, na društvenim mrežama kruže video snimci ljudi koji su na stadion ulazili kroz ventilacioni sistem, a pogledajte kako je taj čitav haos izgledao:

image