Sport

Đoković dobio lošu vest pred Olimpijske igre: Zbog detalja ga čeka teži žreb

Novak Đoković je tri i po nedelje pre Vimbldona operisao desno koleno, a onda uspeo da bez gotovo ikakve pripreme stigne do 10. finala u karijeri na trećem grend slemu u sezoni
Đoković dobio lošu vest pred Olimpijske igre: Zbog detalja ga čeka teži žrebGetty © Frey/TPN / Contributor

Istina, nije Novak bio ni blizu da preotme trofej Karlosu Alkarazu, koji ga je ponovo savladao na vimbldonskoj travi, a sada se sav fokus srpskog tenisera okreće ka Olimpijskim igrama.

Posle kratkog izleta na travnatoj podlozi, Đoković će se vratiti na šljaku, jer 27. jula na kompleksu Rolan Garosa počinju Olimpijske igre u Parizu. A tamo, iako drugi teniser sveta, Novak neće biti drugi nosilac.

To je loša vest za Srbina, a razlog zapravo leži u tome što se za Igre u Parizu koristi rang-lista od 10. juna, kao datum kada je pravljen presek na osnovu kog se odlučivalo o učesnicima na turniru.

Đoković je u tom trenutku bio treći teniser sveta, pa će tako biti u polovini žreba u kojoj će biti i prvi igrač sveta Janik Siner, ili u kojoj bude drugoplasirani Alkaraz.

To znači da Novak pre finala neće moći da igra sa četvrtim nosiocem Aleksanderom Zverevom, inače olimpijskim šampionom iz Tokija.

Ako ne bude odustajanja, Novak će u četvrtfinalu moći da ide na jednog od četiri igrača koji su na pozicijama od petog do osmog nosioca, a to su Danil Medvedev, Kasper Rud, Hubert Hurkač i Aleks de Minor.

No, na novoj ATP rang-listi od ponedeljka 15. jula, Đoković je i dalje drugi teniser sveta sa 8.460 bodova, 330 više od trećeplasiranog Alkaraza, a daleko iza Janika Sinera (1.110 bodova zaostatka).

Srbiju će u Parizu u muškom singlu predstavljati još Dušan Lajović.

image