Sport

Najtrofejniji fudbaler u istoriji - Lionel Mesi osvojio 45. trofej

Lionel Mesi je postao najtrofejniji fudbaler u istoriji sporta, pošto je reprezentacija Argentine u nedelju uveče savladala Kolumbiju 1:0 posle produžetaka u finalu Kopa Amerike
Najtrofejniji fudbaler u istoriji - Lionel Mesi osvojio 45. trofejGetty © Anadolu / Contributor

Argentina je na taj način odbranila trofej osvojen pre tri godine, a Mesi je podigao 45. pehar u svojoj prebogatoj karijeri.

Leo je time prestigao Danija Alvesa, Brazilca i svog dugogodišnjeg saigrača u redovima Barselone, koji je u karijeri osvojio 44 trofeja.

Mesi je finale morao prerano da završi zbog povrede zgloba, zbog čega je i bio u suzama na klupi svog tima, ali njegovi saigrači su se potrudili da osvoje još jedan vredan pehar.

U svojoj reprezentativnoj karijeri, Mesi je osvojio šest trofeja sa Argentinom - Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, Finalisimu, Olimpijske igre 2008, dva puta Kopa Ameriku i Mundijal 2022. godine.

U Barseloni je osvojio četiri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa, tri Svetska klupska prvenstva, 10 titula u Primeri, sedam trofeja u Kupu kralja i osam Superkupova Španije.

Sa Pari Sen Žermenom je dva puta bio prvak Francuske i jednom Kupa Francuske, dok je sa Inter Majamijem osvojio Liga kup MLS. A ko zna, možda Leo još nekim peharom pomeri granicu.

image