Sport

"Orlovi" protiv Australije nastavljaju pripreme za Olimpijske igre, spreman spektakl u Abu Dabiju

Košarkaška reprezentacija Srbije od 18.00 časova u Abu Dabiju, igra protiv selekcije Australije u sklopu priprema za Olimpijske igre
"Orlovi" protiv Australije nastavljaju pripreme za Olimpijske igre, spreman spektakl u Abu DabijuGetty © Catherine Steenkeste

Pred izabranicima Svetislava Pešića su novi izazovi i spektakularne utakmice, koje služe kao provera i uvertira za ono što sledi u Parizu.

Srbija je pripreme započela pobedom nad Holandijom, da bi nedavno u Lionu rutinski savladala selekciju Francuske.

Tako je na najbolji mogući način nagovestila svoju formu i kvalitet pred početak Olimpijskih igara.

Slede mečevi na turniru u Abu Dabiju, gde će se "orlovi" prvo sastati sa selekcijom Australije.

Biće to prvi susret dve selekcije još od polufinala Olimpijskih igara 2016. godine, kada su reprezentativci Srbije razbili "kengure" sa 87:61.

Australija je već odigrala jedan meč na turniru u Abu Dabiju. U pitanju je duel sa SAD, koji je završen pobedom Amerikanaca sa 98:92.

Nakon meča sa Australijom, Srbija će u narednoj proveri odmeriti snage sa SAD, koji će biti protivnici "orlova" i na Igrama u Parizu.

"Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu. Obe utakmice gledamo kao deo priprema. Naravno, igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za Olimpijski turnir", izjavio je selektor Svetislav Pešić.

image