Sport

Duarte stigao u Crvenu zvezdu, Brazilac pojačao napad crveno-belih

Brazilski fudbaler Bruno Duarte je novi igrač Crvene zvezde
Duarte stigao u Crvenu zvezdu, Brazilac pojačao napad crveno-belih© FK Crvena zvezda

Brazilski fudbaler Bruno Duarte novi igrač Crvene zvezde

Duarte (28) je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor, u klub dolazi iz portugalskog Farensea gde je na 36 utakmica zabeležio 14 golova i četiri asistencije.

"Drugačiji je profil igrača od Ndiajea, a pred nama je naporno prvenstvo sa velikim brojem utakmica i želeli smo da dovedemo i ovakav tip napadača kakav je Duarte. U Zvezdu dolaze samo spremni igrači koji mogu odmah da doprinesu rezultatima i ciljevima. Očekujem ga odmah na terenu, jer je prošao pripreme sa Farenseom i verujem da će kroz Superligu ući u formu i biti ono što očekujemo od njega", rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Brazilski fudbaler je poručio da je srećan što je došao u Zvezdu, kao i da je spreman da pomogne klubu da ostvari velike rezultate.

"Zvezda je veliki klub i srećan sam što sam došao jer je ovo u skladu s mojim ambicijama. Osećam se spremnim da igram, i želim što pre da se upoznam sa saigračima, te da počnem da postižem golove. Znam kakav stil igre gaji Zvezda, da je reč o napadačkom i agresivnom timu, koji uvek teži da postigne što veći broj golova i to mi odgovara. Poruka za navijače je da ću dati sve od sebe da kroz dobar rad, svi zajedno ostvarimo velike rezultate. Jedva čekam da zaigram", rekao je Duarte za sajt kluba.

Duarte je u karijeri igrao u Portugesi, Lavovu, Vitoriji Gimaraeš, kao i u Damaku iz Saudijske Arabije.

Fudbalska Superliga Srbije počinje u petak, branilac titule Crvena zvezda prvu utakmicu igraće u subotu od 20 časova na svom terenu protiv debitanta Jedinstva sa Uba.

image